At The Beardie-Inn
leven met en voor bearded collies

impressie bearded collies at the Beardie-Inn 1991-2014

Over het hondenras Bearded Collie Royal Rascal Forbidden Euphoria, Nienke Viviannelund beardies Cassiopeia Dobby what a view of happy tale Zemorariva Loving Secrets, Sogno vitocalucci loving secrets, Sirius Seagull Make you feel my Love, Suzy
over ons familie van Mulken-Keur gastouder en logeeradres voor Bearded Collies-beardies bed and breakfast De Hondentuin Link naar Teddy dwerg konijntjes At the Beardie-Inn Heavens Inn ATBI link naar ons weblog, leven met bearded collies in NL link naar Balans is Alles, blog over leven met een handicap,zelfredzaamheid en gelukkig leven Nieuwtjes

Onze dwerg konijntjes


voeding
ziekte en verzorging
Speeltjes
tips


(\ /)
(-.-)
O_(")(")
Op deze pagina willen we jullie iets vertellen over onze konijntjes.
catootje in slaap

Voor 2016 was er lange tijd geen konijntje, nadat in 2012 onze duits dwerg hangoorkonijn Kruimel op 10,5 jarige leeftijd stierf. Kruimel woonde bij ons binnen in een altijd openstaande kooi en was zelfs dikke maatjes met onze beardie Misty en later onze Nelson.
duits dwerg hangoor botparking Nelson en Kruimel in de bench

Maar in 2016 kwamen er, via konijnenopvang De Knuffeltuin, twee teddy dwerg konijntjes, geboren in mei 2014, kaalgeschoren door de slechte verzorging in al twee thuizen bij ons wonen. Reese en zijn zusje Shaw. Reese en shaw achter raampje
reese en shaw net bij ons ontmoetingen beardie en rabbit.
Hier zie je een filmpje en een column over ze.
filmpje van Reese waarin hij de balansschaal ontdekt;
Teddy dwergkonijntjes en Bearded Collie

Helaas kreeg onze Shaw in februari 2018 Cuniculi en raakte daarbij deels verlamd waardoor haar spijsvertering stil kwam te liggen. We hebben twee dagen geprobeerd die met dwangvoeding en medicatie weer op gang te krijgen maar het heeft niet zo mogen wezen.
shaw

Maar zo begon het verhaal van onze huidige konijntjes....

teddydwergkonijn Reese ATBI
Reese is ons oudste konijnenmannetje. Hij is dus een Teddy Dwerg konijn en in 2018 al 4 jaar geworden. Hij is een echte eigenwijs. Houd er van om op een hondenkussen te liggen en de boel van daaruit in de gaten te houden. En de beardies...die hebben respect voor hem. Zijn lange vacht moet geregeld geborsteld en geplukt worden om te voorkomen dat alles in de klit raakt. Dat vind hij niet altijd even fijn maar we knuffelen erna altijd lekker even samen.
gezellig samen

Na Shaw's dood wilde we niet dat Reese alleen zou blijven en ( hoe fout ook) in een dierenwinkel zagen we twee dwergkonijnen meisjes ( volgens de winkelier zusjes) en in plaats van maar eentje kochten we ze alletwee.
twee konijnemeisjes bij de dierenwinkel Eefje Catootje
We noemden de grijze Eefje en de wit/beige Catootje. Ze zijn geboren in januari 2018.Eerst lieten we ze een tweetal weken samen wonen om te wennen aan het ritme en de geluiden van ons thuis. Daarna lieten we ze kennismaken met Reese en gingen ze bij elkaar wonen.
reese en eefje eefje kennismaken
samen in de tunnel Catootje
Helaas besloten de dames dat ze Reese niet wilde delen en ondanks diens pogingen de boel te sussen bleven ze elkaar najagen en zelfs bijten. Maar ja wie blijft dan nu bij Reese?
Na nog een stevige vechtpartij bleek dat Reese partij trok voor Catootje en ging Eefje terug naar haar oude hok.
Catootje en Reese

Tja je raadt het al...zo zielig..nu zat Eefje alleen!

En zo gingen we kijken bij het Dierenhulpcentrum in Born waar veel konijntjes op een nieuw thuis wachten. En werden verliefd op Gino ( die eigenlijk Dino heette) een dwergvoskonijntje dat daar geboren is en ongeveer een weekje ouder is dan Eefje en Catootje.
Gino dwergvoskonijntje Gino dwergvoskonijntje Gino dwergvoskonijntje Gino dwergvoskonijntje
Het dierenhulpcentrum gaf ons de tip in Eefjes woonruimte wat dozen te zetten en beide konijntjes in te sprayen met deodorant en ze dan gewoon bij elkaar te zetten. Door de Deo ruiken ze beiden hetzelfde en kunnen ze hun eigen geur achterlaten in de woonruimte. Een kwartiertje later zaten ze al samen gezellig hooi te knagen.
Gino dwergvoskonijntje
En dus nu wonen er in onze huiskamer 4 konijntjes. Catootje en Reese, Gino en Eefje. Die geregeld mogen rondlopen in een groot deel van de woonkamer, gewoon tussen onze beardies door. Het is niet altijd koek en ei bij de stelletjes, zeker niet als de dametjes schijndrachtig zijn en denken dat ze de mannetjes kaal kunnen plukken voor hun nest. Of als per ongeluk de twee dametjes te dicht bij elkaar in de buurt kunnen komen.Maar daar tegen over staan hun heerlijke capriolen, het deugnieten van Catootje bijvoorbeeld, of Gino die het heerlijk vind om over zijn bolleke geaaid te worden en op schoot te zitten, het elkaar de oortjes verzorgen, de stelletjes die samen verstrengeld slapen, hun reactie als ze eten krijgen of hun huis verschoond wordt.

Catootje verzorgt Reese goed

Sinds kort zijn ze een deurtje verder gegaan....
Reese en catootje in de ingang van hun oude hok
en zijn ze verhuisd naar een heus konijnendressoir waar ze een loopbreedte hebben van maar liefst 240 cm. In de komende periode krijgen ze nog losse klauter, klim en relax items zodat hun totale leef/loopruimte nog groter wordt.
home made rabbit hutch
Onze konijntjes horen net als onze bearded collies gewoon bij ons... Op onze website zul je dus regelmatig wat van ze terug zien, of lezen.
Via hun pagina kun je eerdaags ook naar informatie over konijnen verzorgen, speeltjes knutselen, filmpjes en verhaaltjes, e.d.
Dus graag tot ziens At the Beardie-Inn!
beardies Suzy en Nienke op bezoek bij konijntjes
Beardies Suzy en Nienke gaan even op bezoek bij de nijntjes


(\ /)
(-.-)
O_(")(")

naar begin van pagina

www.thebeardie-inn.nl/ www.at-thebeardie-inn.com/ www.dehondentuin.nl

latest update; februari 2020------ U bent onze   webcounterwebsite    gast

website, webdesign, inhoud, foto's en logo's zijn auteursrechtelijk beschermd: © At-thebeardie-inn-E. van Mulken-Keur